Using chopped breaks from Recycle in Renoise...

Request samples, Programs, Vst Links.

Moderators: PEPCORE, SweetPeaPod, BreakforceOne, JohnMerrik

Supah No0b
Posts: 6
Joined: Fri May 16, 2014 6:44 pm

Using chopped breaks from Recycle in Renoise...

Postby willgripp » Fri May 16, 2014 6:54 pm

Hoping you can help me!
I am looking to use recycle to chop breaks before porting the chopped breaks into renoise.
I have been following this youtube tutorial - https://www.youtube.com/watch?v=Y0S8iig ... 5brLMWdX43
I find it all goes wrong after I use the midi file in renoise; the break is there but all instruments in pattern editor remain as 00.
The ultimate aim is to familiarise myself with different breaks (and then use functions such as randomise) without having to manually assign all the different hits of the break.
I am new to both programs - :P
Any help is much appreciated - Will

Normal moderator and owner
User avatar
Posts: 2943
Joined: Sat Mar 31, 2007 12:00 am
Average track rating:
4.7/5 out of 6 votes

Re: Using chopped breaks from Recycle in Renoise...

Postby PEPCORE » Fri May 16, 2014 8:32 pm

Hey man, we just came back from almost a year of down time. We are going live with the website again in like 2-3 days after we are done fixing all bugs and making changes in the database and forum structure. Hopefully some users will be online that can help you then! :)

I use FL so sadly can't help you bro.

Supah No0b
Posts: 6
Joined: Fri May 16, 2014 6:44 pm

Re: Using chopped breaks from Recycle in Renoise...

Postby willgripp » Tue May 20, 2014 9:26 pm

Nice one! Site looks awesome btw
Got a solution - am now using renoise to slice breaks and this tool - http://forum.renoise.com/index.php?/top ... o-pattern/
to put slices into pattern editor (in case anyone else would benefit)
Will :AThumbsUp

Normal moderator and owner
User avatar
Posts: 2943
Joined: Sat Mar 31, 2007 12:00 am
Average track rating:
4.7/5 out of 6 votes

Re: Using chopped breaks from Recycle in Renoise...

Postby PEPCORE » Wed May 21, 2014 9:26 am

willgripp wrote:Nice one! Site looks awesome btw
Got a solution - am now using renoise to slice breaks and this tool - http://forum.renoise.com/index.php?/top ... o-pattern/
to put slices into pattern editor (in case anyone else would benefit)
Will :AThumbsUp


Thanks man, nothing can be more frustrating than a user just posting i fixed it without the solution if you know what i mean haha.
Good of you to put your solution here for future reference! :AThumbsUp

Return to Request

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests